nieuws

Boer Huisman uit Dalfsen aangeslagen na protestactie mestvergister

De familie Huisman uit Dalfsen is erg aangeslagen door de grimmige sfeer waarin een protestactie afgelopen zaterdag voor hun deur eindigde.
De Partij voor de Dieren had via social media laten weten te gaan protesteren tegen de nieuw gebouwde mestvergister aan de Veldhoeveweg in Dalfsen. Huisman kreeg al snel in de gaten dat boeren uit de omgeving ook wilden komen om hem te steunen en waarschuwde een paar dagen eerder de politie. Hij was bang dat het uit de hand zou lopen, maar dat het zo zou escaleren had Huisman niet kunnen bedenken.
Maandagmiddag liet burgemeester Han Noten weten dat hij verontwaardigd is over de protestactie en de grimmige afloop. Bij de gemeente Dalfsen had de Partij voor de Dieren een werkbezoek aangekondigd en nadrukkelijk gezegd dat het niet om een protest zou gaan. Voor Noten is de actie een mislukte verkiezingsstunt van een politieke partij. De mestvergister is al gebouwd en er is in 2008 al een vergunning voor afgegeven. Noten veroordeelt de handelswijze van de Partij voor de Dieren, maar zegt dat ook de boeren zich hebben misdragen. Noten is maandagmiddag bij de geschrokken familie Huisman op visite geweest.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.