Nieuws

Statenlid stapt na 31 jaar uit VVD: 'Voel geen verbinding meer met partij'

Statenlid Leferink (VVD) keert na zomerreces niet terug
Statenlid Leferink (VVD) keert na zomerreces niet terug © RTV Oost
Dinand Leferink stopt als Statenlid en stapt uit de VVD. De Gorenaar was 31 jaar lid, maar voelt "geen verbinding" meer met de partij na de "bedenkelijke wijze waarop de VVD-top in Den Haag zonder realiteitszin en enige gevoel van empathie met onze boeren (...) denkt om te moeten gaan."
Leferink werkt sinds 2009 onder meer als uitvoerend producent in de theaterwereld; een functie die moeilijk te combineren is met zijn werk als fractievoorzitter. "Dat is ook een reden om te stoppen, maar de koers die de VVD-top vaart, weegt zwaarder."

'Tijd om te gaan'

"Een jaar geleden deed ik mijn werk nog vol passie, maar de partij past niet meer bij mij", zegt Leferink, die zichzelf beschrijft als 'boerenzoon, geworteld in het platteland'. "De verbinding met de partij waar ik trots op was, voel ik niet meer en dan is het tijd om gaan."
Leferink is sinds maart 2019 Statenlid. Hij diende onder meer een motie in om vaker in het dialect te vergaderen. De motie werd aangenomen, waardoor er in maart 2021 voor het eerst Nedersaksisch werd gesproken in de Statenzaal.
"Het mogen vertegenwoordigen van de Overijsselse inwoner in de Staten heb ik als een grote eer ervaren. Ik wens mijn fractiecollega's en de overige leden van Provinciale Staten en ook het College van Gedeputeerde Staten heel veel succes toe in de nog resterende termijn. Good goan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.