nieuws

Partij voor de Dieren wil gesprek met burgemeester over incidenten in Dalfsen

Protest PvdD bij mestvergister in Dalfsen
Protest PvdD bij mestvergister in Dalfsen © RTV Oost / Niels Kater
De Partij voor de Dieren wil een gesprek met burgemeester Han Noten. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en het Overijsselse kandidaat-statenlid Lia van Dijk hebben de burgemeester van Dalfsen per brief verzocht om met hem van gedachten te mogen wisselen over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag en de gevolgen daarvan.
Een protestactie tegen mestvergisters van de Partij voor de Dieren in de gemeente Dalfsen liep uit de hand. De actie liep uit op een gewelddadige confrontatie met boeren uit de omgeving, waarbij een actiewoordvoerster bewusteloos werd geslagen.
De Partij voor de Dieren verbaast zich over uitlatingen van de burgemeester na afloop, die volgens de partij niet gestoeld zijn op de feitelijke gang van zaken. De Partij voor de Dieren spreekt in de brief aan de burgemeester over een schijnbaar gekleurde duiding. De vreedzame en ludieke demonstratie op de openbare weg werd gewelddadig verstoord door boeren, die vooraf bedreigingen hadden geuit in de richting van één van de buren van de mestvergister. Een vrouw is zaterdag neergeslagen en heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ouwehand en Van Dijk vragen zich af wat de burgemeester heeft gedaan om het geweld door de boeren te voorkomen en verzoeken om een onderhoud daarover.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.