Nieuws

Brandoorzaak Picnic Almelo niet gevonden: "Veel sporen verloren gegaan"

Het pand van boodschappenbezorger Picnic in Almelo staat in brand.
Het pand van boodschappenbezorger Picnic in Almelo staat in brand. © NewsUnited/Patrick Weegink
De oorzaak van de brand in het distributiecentrum van boodschappenbezorger Picnic in Almelo is nog niet gevonden. De brandweer heeft het onderzoek afgerond. De verzekeraar doet nog wel onderzoek, volgens een woordvoerder van de brandweer haakt de hulpdienst daar nu bij aan.
"We hebben geen oorzaak kunnen vinden", laat de woordvoerder weten. "Door de grote brand zijn helaas veel sporen verloren gegaan."
Of de oorzaak nog wel achterhaald kan worden door de verzekeraar is lastig te zeggen. "We haken nu met de brandweer aan bij hun onderzoek. Dat kan nog weken duren."

Bezorgauto's

De brand bij Picnic aan de Zeearend in Almelo woedde vorige week zondag. Enkele uren na het uitbreken van de brand kon het sein brand meester gegeven worden, maar het pand was volledig verwoest.
Picnic zelf begon een onderzoek of de brand in het distributiecentrum mogelijk is ontstaan in bezorgauto's van het bedrijf. Tientallen bezorgauto's werden daarom van de weg gehaald. De onderneming wil er eerst zeker van zijn dat de auto's niet de brand hebben veroorzaakt.
Enkele duizenden klanten zagen hun bestelling geannuleerd worden, nu de wagentjes tijdelijk niet rijden. Vanaf een nieuwe locatie moet de dienstverlening rond Almelo weer worden opgestart. Het duurt een paar weken voordat dit geregeld is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.