Nieuws

Opening nieuwe bioscoop in hartje Enschede loopt weer vertraging op

De nieuwe Vue-bioscoop in hartje Enschede
De nieuwe Vue-bioscoop in hartje Enschede © Vue Cinema
Een film kijken in het voormalige postkantoor van Enschede: aanvankelijk had het deze zomer mogelijk moeten zijn. Maar de opening van de nieuwe Vue bioscoop in de binnenstad laat nog even op zich wachten, omdat de (ver)bouw en inrichting vertraging hebben opgelopen. Vooralsnog staat de opening gepland op het einde van dit jaar.
De opening van de bioscoop is al een paar keer eerder uitgesteld. Het oorspronkelijke idee was dat de bioscoopketen eind 2018 de deuren zou openen, maar wordt dus uiteindelijk vier jaar later geworden. Sinds de start van de verbouwing in december 2020 is er veel werk verzet. Het voormalige postkantoor is volledig gerenoveerd en op het parkeerdek aan de achterkant is een metershoge nieuwe aanbouw verrezen.

Logistieke problemen

'Er is inderdaad wat vertraging ontstaan in de opening van Vue Enschede', laat een woordvoerder van VueCinemas desgevraagd weten. 'Dit is vanwege het huidige tekort aan grondstoffen en problemen in de supply chain.'
Logistieke problemen verhinderen dus de geplande opening deze zomer, de datum die eerder dit jaar nog officieel naar buiten werd gebracht. De nieuwe bioscoop aan de Boulevard 1945 biedt straks plek aan 750 bezoekers in negen filmzalen.

Twee vestigingen van De Beren

Behalve Vue vestigt ook restaurant De Beren zich in het oude postkantoor. Het wordt bovendien niet de enige vestiging van de landelijke restaurantketen in Enschede. Ook bij de bioscoop van Kinepolis op het evenementencomplex GoPlanet wordt een vestiging van De Beren geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.