Nieuws

Viaplay komt met dramaserie over vuurwerkramp Enschede

Bij de vuurwerkramp in 2000 vielen destijds 23 doden en bijna 1000 gewonden
Bij de vuurwerkramp in 2000 vielen destijds 23 doden en bijna 1000 gewonden © Archieffoto
Een dramaserie gebaseerd op de vuurwerkramp in Enschede verschijnt volgend jaar bij streamingsdienst Viaplay. De vierdelige serie zal te zien zijn onder de naam ROOMBEEK.
"We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van de oud-SE Fireworks directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad", vertelt producent Gerd-Jan van Dalen van EndemolShine Scripted. "ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis."
Op 13 mei 2000 ontstond brand bij vuurwerkbedrijf SE Fireworks. De brand veroorzaakte een reeks explosies. Daarbij vielen 23 doden, raakten zo'n 950 mensen gewond en werden tweehonderd woningen verwoest. De serie is vernoemd naar de wijk waar de ramp zich destijds afspeelde.

2023

De opnames voor de dramaserie starten in het voorjaar van 2023. De serie zal in het najaar van volgend jaar te zien zijn bij Viaplay. De Zweedse streamingsdienst staat in Nederland vooral nog bekend als sportplatform: het beschikt onder andere over de rechten van de Formule 1, Premier League en Bundesliga.
Tien jaar na de ramp maakte RTV Oost onderstaande terugblik:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.