nieuws

OM eist vier jaar tegen man uit Hengelo voor poging tot doodslag echtgenote

OM eist celstraf voor poging tot doodslag op echtgenote
OM eist celstraf voor poging tot doodslag op echtgenote © RTV Oost / Rogier van den Berg
Tegen een 48-jarige man uit Hengelo is een gevangenisstraf van vier jaar geëist, waarvan één voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op zijn vrouw. De man zou zijn vrouw enkele keren met een hamer op haar hoofd hebben geslagen.
Een zoon van het echtpaar vond zijn moeder in november badend in het bloed in haar bed. De vrouw vertelde later in het ziekenhuis dat ze net daarvoor tegen haar man had gezegd dat ze wilde scheiden. Ze had via de website Second Love een andere man ontmoet. De verdachte zou haar daarop in de schuur hebben geslagen met een voorwerp dat hij in zijn hand had. De vrouw weet niet hoe ze in haar bed is terechtgekomen.
De verdachte heeft een paar dagen voordat hij zijn vrouw zou hebben neergeslagen een dreigende sms naar de nieuwe vriend gestuurd. Nadat hij zijn vrouw met de hamer te lijf was gegaan, vluchtte hij en reed in Deurningen een lantaarnpaal omver. Volgens een gedragsdeskundige was dat een poging tot zelfmoord.
De officier van justitie eiste naast de celstraf een contactverbod en een schadevergoeding van 26.000 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.