nieuws

VVD Rijssen-Holten wil regionale aanpak bij dreigende verkeerschaos door afsluiting A1

De VVD in Rijssen-Holten vraagt opheldering aan burgemeester Hofland omdat er geen goede regionale aanpak is wanneer de snelweg A1 wordt afgesloten door bijvoorbeeld een ongeluk.
Vorige maand zat het centrum van Holten op slot vanwege een ernstig ongeval op de A1. De snelweg was de hele dag en avond afgesloten en het verkeer werd omgeleid door het centrum van Holten. Op zoveel verkeer is het dorp niet berekend en dat leidde al snel tot complete chaos op de wegen in- en rondom Holten.
Volgens fractievoorzitter Frans Noordam van de VVD in Rijssen-Holten werden mensen die in Holten woonden de verkeerde kant opgestuurd. Daardoor ontstond ook in omliggende kernen een verkeersinfarct. 'Het bewijs dat er geen gecoördineerde aanpak is', zegt Noordam.

Oplossing

De VVD wil dat er een regionaal draaiboek komt wanneer er verkeersproblemen ontstaan op de A1 of A35. Bij dreigende verkeersproblemen kan er dan volgens een vastgesteld draaiboek ook in aangrenzende gemeenten actie ondernomen worden.

In de gemeente Rijssen-Holten zijn inmiddels maatregelen genomen maar de VVD fractie vraagt burgemeester Hofland om opheldering over de status van een regionale aanpak. Indien nodig dient de VVD een motie in die oproept tot een regionale aanpak bij een dreigend verkeersinfarct.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.