Nieuws

Liefhebbers van games en anime kamperen samen in Ommen: ''Hier is ruimte voor iedereen''

Kodama Kamp 2022
Kodama Kamp 2022 © Vincent Corjanus / RTV Oost
Liefhebbers van anime, games en vergelijkbare interessegebieden verzamelen zich ieder jaar in het bosrijke Ommen voor het Kodama Camp. De jongeren komen uit alle hoeken van het land om in Ommen te kamperen én samen te zijn.
Volgens organisator River Roest is het ieder jaar weer een reünie, toch komen er ook wel eens nieuwe mensen bij, want iedereen is welkom. Ondanks de hitte laten de kampeerders zich niet uit het veld slaan voor een noedelsslurpcompetitie, verscheidene spelletjes en creatieve workshops. Roest organiseert het dit jaar samen met Heleen Kleinboer. Dit jaar is het thema Kaiju, wat in Japans 'mysterieus wezen' betekent.
Wat is Kodama? Stel je een bos voor. Tussen de bomen leven de Kodama, mythologische Japanse wezens. Ze doen niemand kwaad, sterker nog; ze beschermen de bomen. Je kan ze vergelijken met bosnimfen uit de Griekse mythologie; niemand weet precies hoe ze eruit zien.
De organisatie huurt het veld van een camping. Het kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan door corona. Online heeft de organisatie nog een bingo kunnen organiseren. Nu kan dé bingo weer fysiek plaatsvinden. Voor de organisator is dat het persoonlijke hoogtepunt. ''Er zitten zoveel grapjes en leuke momentjes bij. En ik ben de host!''
Organisator River Roest
Organisator River Roest © Vincent Corjanus / RTV Oost

Bijzonder hecht

"Iedereen kan hier doen wat ze willen. We organiseren allerlei evenementjes, geheel vrijblijvend. Alles hier is bedoeld om plezier te hebben'', zegt Roest vol trots. De sfeer is volgens hem bijzonder hecht, dat is volgens hem organisch in de loop der jaren. ''Dankzij een hoop leuke spelletjes, grapjes en veel drank.''

Gezelligheid

De groep bestaat dit jaar uit ongeveer veertig jongeren. Zo is Terry uit Rotterdam hier voor de vijfde keer. Bepakt met een heel kleine koffer legt hij nog steeds de reis af om te genieten van de natuur, de spellen en de gezellige mensen. De meeste mensen kennen het kamp via-via, maar Terry kwam er op een andere manier terecht. “Ik kom als het goed is van het meest ver. Ik heb destijds een ticket gewonnen. Ik wilde al gaan, maar was student en had geen geld. Ik kreeg het ticket en sinds die tijd ben ik er bij.”
Veel mensen komen al jaren naar het kamp. Terry omschrijft het kamp als niet geforceerd mensen leren kennen. “Er is altijd wat te doen en er zijn gezellige mensen. Ik zie mensen niet heel vaak, maar als ik hier ben, voelt het alsof ik weer een oude jas aantrek Er is ruimte voor iedereen.”
Als ik hier ben, voelt het alsof ik weer een oude jas aantrek
Terry (kampeerder Kodama Camp)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.