nieuws

Partij voor de Dieren: Protestbeschrijving van boer Huisman uit Dalfsen klinkklare onzin

Overijsselse kandidaat-Statenlid van de Partij voor de Dieren Lia van Dijk verbaast zich over de uitlatingen van boer Huisman over het handgemeen van afgelopen zaterdag. Ze noemt zijn beschrijving van het protest klinkklare onzin.
Van Dijk wilde met een groep demonstanten in Dalfsen een protestbord plaatsen bij een mestvergister in aanbouw. Volgens de eigenaar van de mestvergister kwamen de demonstranten op zijn erf. Maar dat is volgens Van Dijk niet waar. "Wij hebben geen stap op zijn erf gezet. Wij hebben op advies van de politie afstand gehouden. De boeren kwamen dreigend naar ons toe."

'Ongelooflijk dat bewoners bedreigd worden'

Boer Huisman zegt dat de vrouw die gewond is geraakt, zichzelf met een bord op het hoofd heeft geslagen. Dat de vrouw op de grond terecht kwam, was volgens hem propaganda om meer aandacht te krijgen voor de Partij voor de Dieren. Van Dijk verwerpt dit met klem. "Ik vind het ongelooflijk dat er bewoners van Dalfsen bedreigd worden en stemdood gemaakt worden. En de boer moet zich maar aanmelden bij de lokale theatergroep, want hij kan goed acteren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.