Betaald voetbal

Nieuwkomer Willumsson schiet GA Eagles naar minieme oefenzege

GA Eagles won vanavond met 1-0 van Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israël
GA Eagles won vanavond met 1-0 van Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israël © Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft de achtste wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op het complex van het Gelderse AZC Zutphen was de ploeg van trainer René Hake met 1-0 te sterk voor Hapoel Ironi Kiryat Shmona uit Israël. De winnende treffer kwam op naam van nieuweling Willum Willumsson.
De temperatuur loog er vanavond niet om en dat was ook terug te zien op het veld. Beide ploegen kregen in het eerste bedrijf kansen om de score te openen, maar slaagden daar niet in.
Onder meer Jay Idzes en Isac Lidberg kwamen in kansrijke positie, maar konden de goalie van de nummer acht van de Liga Ha’al niet passeren.

Willumsson scoort

Ondanks de loodzware omstandigheden startte Hake na de rust met dezelfde elf namen. Maar pas toen er na een uur vers bloed binnen de lijnen kwam sloeg de Deventer ploeg toe.
Kersverse aanwinst Willumsson verscheen voor het doel van Ironi Kiryat Shmona en schoof de bal in de verre hoek: 1-0. Hake gooide vlak daarna zijn elftal volledig op de schop, maar de stand op het scorebord bleef in het restant van het duel onveranderd.

Twee duels op één dag

Komende zaterdag staan er maar liefst twee oefenwedstrijden op de rol voor Go Ahead Eagles. Bij WWNA in Wenum-Wiesel (Gelderland) speelt de Deventer club eerst om 15.00 uur tegen Roda JC en om 19.00 uur tegen de beloften van FC Utrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.