Nieuws

Werkloosheid in Overijssel daalt verder: veel banen in de beveilingsbranche

Minder werklozen in Overijssel meldt het UWV
Minder werklozen in Overijssel meldt het UWV © UWV
De werkloosheid in Overijssel is vorige maand verder afgenomen. Dat meldt het UWV. In Twente daalde het aantal WW-uitkeringen het hardst. Het aantal werkloosheidsuitkeringen daalde met vier procent.
Eind juni verstrekte het UWV 5.353 WW-uitkeringen in Twente. De afname van vier procent ten opzichte van vorige maand is groter dan de landelijke afname. Die bedroeg vorige maand 2,5 procent.

Vorig jaar

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 33,5 procent, oftewel bijna 2.700 uitkeringen. Ook daar scoort Twente iets beter dan het landelijk gemiddelde dat ongeveer een procent lager ligt.
Net als in Twente daalde ook het aantal uitkeringen in Zwolle vorige maand. Eind juni verstrekte het UWV 4.332 WW-uitkeringen in de regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,7 procent. Ook Zwolle presteert dus beter dan het landelijk gemiddelde.

Minder goed

Ten opzichte van vorig jaar doet Zwolle het juist wat minder goed dan het landelijke beeld. Waar in Zwolle in juni het aantal werkloosheidsuitkering met iets meer dan dertig procent daalde, zakte het aantal uitkeringen landelijk met bijna 33 procent.
Wat opvalt is dat er meer vraag was naar toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Dat had ongetwijfeld te maken met het handhaven van de coronamaatregelen.

Groeiend aantal vacatures

Vanaf het tweede kwartaal van 2021 herstelde de beveilingsbranche zich. Het aantal vacatures groeide en kwam in de zomermaanden van 2021 al uit boven het niveau van vóór corona. Dat herstel zet door: in het eerste kwartaal van 2022 stonden in Overijssel ruim honderdvijftig vacatures open voor beroepen in de beveiliging. In bijna de helft van de vacatures worden objectbeveiligers gevraagd. Verder is er veel vraag naar verkeersregelaars en toezichthouders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.