KNVB legt FC Twente drie punten in mindering op

De KNVB heeft in de competitie FC Twente drie punten in mindering gebracht omdat de club de zaken financieel nog steeds niet op orde heeft. Dat heeft de club vandaag laten weten. De straf hing al enkele dagen in de lucht, maar is dus nu definitief.

,,De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de  afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag  van 2013/2014'', aldus FC Twente.

“Dit is een blamage voor de club. We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen", zegt toekomstig voorzitter Aldo van der Laan. Hij volgt aan het eind van het seizoen de huidige voorzitter Joop Munsterman op.  "FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden", aldus Van der Laan.

De club zakt door de straf een plek op de ranglijst, naar plek negen. “In een eerder stadium zijn wij als staf op de hoogte gesteld dat dit scenario zou kunnen gaan spelen", zegt coach Alfred Schreuder op de website van de club. We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd. De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters.”

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Reageren