Bezuinigingen FC Twente hebben gevolgen voor vrouwenvoetbal en beloftenteam

Het financiële herstel van FC Twente duurt langer dan verwacht. Dat heeft de club op haar website laten weten. Als gevolg word het vrouwenvoetbal bij de club volgend seizoen ondergebracht in een aparte stichting. Daarnaast komt Jong FC Twente niet meer uit in de Jupiler League, maar in de reguliere beloftencompetitie.

"Financiële gezondmaking heeft nu topprioriteit", zegt Gerald van den Belt namens de club. "Dit is voor FC Twente een zeer moeilijke fase, daar hoeven we niet omheen te draaien", licht de nieuwe financieel bestuurder toe. "We zijn genoodzaakt alles langs een financiële meetlat te leggen. De liquiditeit is afgedekt, maar volgend jaar zullen we toch echt een forse bezuinigingsslag moeten maken. Dat is onvermijdelijk."

Minder kosten door maatregelen

"De intentie is om het vrouwenvoetbal volgend seizoen onder te brengen in een aparte stichting. De kosten willen we voor FC Twente tot een minimum beperken. Wat de gevolgen hiervan zijn voor de invulling en organisatie van het vrouwenvoetbal zal de komende tijd duidelijk worden", aldus Van den Belt. Ook de situatie voor Jong FC Twente verandert komend seizoen. "De beloften komen niet meer uit in de Jupiler League, maar in de reguliere beloftencompetitie. Niet alleen ontlasten we het veld hiermee, het levert ook een kostenbesparing op."

Voor het personeel van de club zullen de gevolgen van de bezuiniging voelbaar zijn. "Aflopende contracten worden opgezegd en aan het einde van het seizoen opnieuw bekeken. Dit geldt niet alleen voor het voetbalbedrijf. Dat zijn harde beslissingen om te moeten nemen, maar financiële gezondmaking van FC Twente heeft nu absolute topprioriteit."

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.