nieuws

Grootste stijging ozb in Hardenberg, ozb-aanslag het hoogst in Olst-Wijhe

Geld
Geld © iStock
De onroerende zaakbelasting (ozb) stijgt dit jaar landelijk met gemiddeld 3,4 procent ten opzichte van 2014. De stijging is met ruim 14 procent het grootst in Hardenberg, waar inwoners dit jaar gemiddeld bijna 220 euro kwijt zijn. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Vereniging Eigen Huis (VEH).
De ozb is het hoogst in de gemeente Olst-Wijhe. Daar bedraagt de gemiddelde ozb-aanslag dit jaar ruim 381 euro. Dinkelland en Losser volgen met respectievelijk bijna 349 euro en ruim 333 euro. De gemiddelde ozb-aanslag in Nederland bedraagt bijna 289 euro: de meeste gemeenten in Overijssel komen met een aanslag die gemiddeld onder dat bedrag ligt.
De ozb-aanslag komt tegelijkertijd met de afvalstoffenheffing en de rioolbelasting. De totale woonlasten - alle gemeenteheffingen opgeteld - zijn met ruim 859 euro het hoogst in de gemeente Zwartewaterland, zo werd gisteren al bekend. De woonlasten zijn daar het afgelopen jaar het meest gestegen met ruim 20 procent. Dat lijkt vooral te wijten aan een forse stijging van de rioolheffing.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.