Vriendenkring FC Twente: Voor de gek gehouden, maar nu er weer zijn voor de club

Het hart van voorzitter Ufuk Ermis van supportersvereniging Vriendenkring FC Twente bloedt. Hij en de andere supporters vinden het verschrikkelijk wat er nu allemaal met de club gebeurt. Maar Ufuk zegt ook dat als je er in goede tijden voor de club was, je er ook in slechte tijden moet zijn.

Ufuk heeft samen met andere supporters geregeld met het bestuur van FC Twente om tafel gezeten. De informatie die ze daar kregen, hebben ze ook naar buiten gebracht. Achteraf bleek die informatie dus niet te kloppen. "Ik voel me voor een deel verantwoordelijk", zegt Ermis. "En ja, misschien ben ik wel voor de gek gehouden. Maar we moeten nu ook met de billen bloot en er weer zijn voor FC Twente."

"Munsterman had in 2010 moeten vertrekken"

De supporters vinden dat voorzitter Joop Munsterman voor een groot deel verantwoordelijk is voor de staat waarin FC Twente zich nu verkeert. "Iedereen wijst ook meteen naar Munsterman", zegt Ermis.

"Maar hij zat er natuurlijk niet alleen. Ook de rest van het bestuur is verantwoordelijk. Bij FC Twente hebben ze te lang geloofd in een zeepbel. Nadat het Twente niet lukte voor de tweede keer kampioen te worden, had Joop Munsterman al moeten vertrekken."

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Reageren