nieuws

Veel slachtoffers crimineel duo kunnen jaar na dato leven nog niet oppakken

Veel slachtoffers van het criminele duo Antonio van der P. en Enise B. kunnen, ruim een jaar na de arrestatie van de twee, hun leven niet meer oppakken. Dat hebben ze vandaag verklaard voor de rechtbank in Assen.
Slachtoffers kregen vandaag de kans om hun verhaal te doen. Enkele deden dat zelf, maar onder anderen een vrouw uit Meppel liet het woord over aan haar zegsman. De vrouw was te geëmotioneerd om te vertellen wat voor impact het geweld op haar leven heeft gehad. Veel slachtoffers kunnen niet meer aan het werk, slapen slecht en zijn nog steeds erg bang.
Het eerste slachtoffer van het duo, een man uit het Drentse Ruinen die op 10 februari vorig jaar kort werd ontvoerd, zei dat hij "uit balans is gebracht en het ergste, met mij het hele gezin. Mijn zoontje vraagt elke avond of de deur wel op slot is.'' De vrouw wiens man werd neergeschoten op camping Ostana in Enschede vertelde dat haar man niets meer kan hebben. Hun hele relatie is veranderd door de gebeurtenissen van vorig jaar.

Lang strafblad Van der P.

Het is de derde dag van de strafzaak tegen het criminele duo dat vorig jaar een spoor van geweld achterliet. De dag staat in het teken van de slachtofferverklaringen. Vanmiddag worden de persoonlijke omstandigheden van beide verdachten besproken. Met name het verleden van Antonio van der P. gaat besproken worden. Hij heeft een lang strafblad: zo heeft hij al eens jeugd-tbs opgelegd gekregen.
Vrijdag wordt er een eis uitgesproken en krijgt de verdediging kans om te reageren op alle verklaringen die de afgelopen dagen zijn gedaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.