Financieel directeur FC Twente: we hebben te lang boven onze stand geleefd

"We heb jarenlang boven onze stand geleefd", zegt financieel directeur van FC Twente Gerald van den Belt. De club diende vorig jaar een verbeterplan in bij de KNVB, maar heeft zich niet aan het plan gehouden.

"De inkomsten vallen tegen, de uitgaven waren hoger dan we hadden ingeschat. We zijn te laat wakker geschud en hebben een miljoen euro te veel uitgegeven", aldus Van den Belt. Jarenlang werd een mogelijk tekort gecompenseerd door transfers, maar het tekort is inmiddels zo groot dat een transfer geen groot verschil meer kan maken.

Volgens de financieel directeur staat de club er slecht voor. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is tijd om ons te beperken tot de basis, dat is het eerste elftal." De club gaat over de gehele breedte bezuinigingen doorvoeren, zowel bij het eerste team als bij de beloften en het vrouwenvoetbal. "Iedereen gaat de bezuinigingen voelen."

Van den Belt is strijdbaar, hij ziet dat er een serieuze uitdaging is en hoopt dat het de aankomende jaren alleen maar de goede kant op gaat bij de club.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Reageren