Nieuws

Drive-in Tricklebolt van start: "Op mijn badkuip zit geen APK"

Pigstock drive-in
Pigstock drive-in © Vincent Corjanus / RTV Oost
Het ontstond twee jaar geleden spontaan vanwege de beperkende coronamaatregelen, maar voor de band Tricklebolt uit Lemele is het een blijvertje: een drive-in concert. Vandaag is het zover, mensen uit het hele land genieten van livemuziek vanuit hun eigen auto of bus.
Pick-up trucks, campers, oude brommers, Volkswagenbusjes en zelfs iemand met een rijdende badkuip. Het draait tijdens het drive-in festival niet alleen om de muziek, maar ook zeker om de auto's, of liever gezegd de voertuigen. De bestuurder van een rijdende badkuip benadrukt dat hij echt kan gaan genieten, "Op de badkuip zit geen APK. Een aanhouding zit er niet in." Volgens hem is het altijd een kunst om met een origineel voertuig te komen, "Normaal kwam ik met een pick-up truck, dit jaar pak ik het helemaal anders aan."
Zien en gezien worden tijdens drive-in concert Pigstock
Op de badkuip zit geen APK. Een aanhouding zit er niet in.
Gast Drive In X Pigstock Festival

Of de muziek echt leeft om de omgeving? Daar is het antwoord volgens de gasten volmondig ja op. "Blues en de sfeer is echt een ding hier in de omgeving," zegt één van de festivalbezoekers. Maar niet alleen bij mensen in de buurt is de muziek populair. Een stel uit Amsterdam komt aanrijden in een opvallend oranje busje, "We komen speciaal voor Tricklebolt. Ook voor Money & the Man en The Electric Sugar. Maar we zijn wel echt heel erg fan van Tricklebolt!"

Jong en oud


Bijna alle leeftijden zijn vertegenwoordigd op het festival. Zo kwamen twee jongeren aanrijden op een ouderwetse Kreidler vanuit Ommen. Opvallend tussen de pick-up trucks en auto's. ''We komen voor alle bands. Goede muziek, ik ben heel benieuwd.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.