nieuws

Politie in Tubbergen vaakst te laat bij spoed, politie Oldenzaal scoort goed

Politie moet in 85 procent van de meldingen op tijd zijn.
Politie moet in 85 procent van de meldingen op tijd zijn. © RTV Oost
De politie in Tubbergen komt nog steeds geregeld te laat bij een spoedmelding. Dat blijkt uit cijfers van Nu.nl. De politie wil volgens de eigen norm bij 85 procent van de spoedmeldingen binnen een kwartier aanwezig zijn. In Tubbergen was dit in 2014 slechts bij 73,47 procent van de gevallen.
Hoewel de norm in Tubbergen nog lang niet gehaald wordt, is er ten opzichte van 2013 een flinke verbetering gezien. Toen kwam de politie in Tubbergen maar in 60 procent van de gevallen op tijd.

Flinke verbetering in Twenterand

Ook Haaksbergen en Rijssen-Holten scoren niet goed. In Haaksbergen is het op tijd komen van agenten zelfs verslechterd ten opzichte van 2013. Kwam de politie in 2013 nog in ruim 75,3 van de gevallen op tijd, vorig jaar was dat 74,43 procent. In Rijssen-Holten kwam de politie in 74,69 procent van de gevallen op tijd.
In de gemeente Twenterand is een flinke verbetering te zien in de aanrijdtijden. Kwamen de agenten in 2013 nog in 75,3 procent van de meldingen op tijd. Vorig jaar werd met 84,71 procent de norm net niet gehaald. Ook Borne en Olst-Wijhe halen de norm net niet.

Politie Oldenzaal vaakst op tijd

In Oldenzaal is de politie het vaakst op tijd. In 96,06 procent van de spoedmeldingen kwam de politie op tijd. In Zwolle was dat 94,93 procent en in Deventer 93,47 procent. In twaalf van de gemeenten in Overijssel de norm gehaald.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.