Hoofd vrouwenvoetbal FC Twente zoekt hulp bij KNVB

De KNVB en de rest van Nederland moeten kleur bekennen als het om vrouwenvoetbal gaat. Dat vindt Mary-Kok Willemsen, hoofd vrouwenvoetbal bij FC Twente. Willemsen deed die uitspraak bij de NOS in reactie op de voorgenomen bezuinigingen van FC Twente.

Die bezuinigingen treffen het vrouwenvoetbal hard. Eén van de maatregelen is het deels afstoten van de huidige kampioen van de BeNe League, de gecombineerde topcompetitie voor vrouwen tussen Nederlandse en Belgische profclubs. De vrouwen van Twente worden ondergebracht in een stichting. Jeugdteams die nu nog trainen bij FC Twente verdwijnen.

Geld voor talentontwikkeling

"Maar de club toont wel commitment door er een ton per jaar in te stoppen de komende twee jaar", blijft Kok-Willemsen positief tegenover de NOS. "Ik verwacht niet dat het vrouwenvoetbal zal verdwijnen uit Enschede. Maar we moeten binnenkort wel om tafel met een aantal partijen om steun voor de jeugdopleiding te behouden. We hoeven niet meer geld om de speelsters een Ferrari onder de kont te schuiven. We hebben juist meer geld nodig voor talentontwikkeling."

Nederlands elftal

Kok-Willemsen vindt dat niet alleen de BVO's, maar ook de KNVB en de maatschappij nu moeten laten zien dat ze vrouwenvoetbal belangrijk genoeg vindt. "Het Nederlands elftal kan niet structureel goede prestaties leveren als je geen goede eredivisie hebt", stelt Willemsen. "Maar je kunt ook met z'n allen zeggen: we vinden het helemaal niet belangrijk. Dat kan ook. Dan houden we ermee op."

Deel dit artikel:

Reageren