Betaald voetbal

Quagliata definitief naar US Cremonese: "Deze kans in de Serie A wil ik pakken"

Heracles Almelo ontvangt ongeveer twee miljoen euro voor Quagliata
Heracles Almelo ontvangt ongeveer twee miljoen euro voor Quagliata © Orange Pictures
Giacomo Quagliata is vanaf nu definitief speler van het Italiaanse US Cremonese. De 22-jarige verdediger komt over van Heracles Almelo, dat zo'n twee miljoen euro ontvangt voor de Italiaan.
Quagliata is erg in zijn nopjes met de overgang naar de debutant in de Serie A: "Ik ben trots dat ik deze stap kan maken", zegt Quagliata. "Met deze transfer krijg ik de kans om in een grote competitie te spelen en die wil ik pakken. Ik ben Heracles Almelo dankbaar voor de afgelopen tweeënhalf jaar. Ik heb me in Almelo ontwikkeld tot de voetballer die ik nu ben. Ik wens de club veel succes in de strijd om promotie", besluit hij.

Van Serie C naar Serie A

"Dit is een fantastische stap voor Giacomo", vult technisch directeur Nico-Jan Hoogma aan. "Onze scouts hebben Giacomo tweeënhalf jaar geleden opgepikt uit de Serie C. Dat hij zich heeft ontwikkeld tot jeugdinternational van Italië, die deze zomer ook mee mocht op trainingsstage met de A-selectie van Italië, is een compliment voor zowel speler als club. Deze transfer is echt een beloning voor zijn ontwikkeling."
Giacomo Quagliata
Giacomo Quagliata © Orange Pictures

58 duels

Giacomo Quagliata kwam in 2020 over van Serie C-club FC Pro Vercelli 1892 en speelde in totaal 58 wedstrijden in het shirt van Heracles Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.