Nieuwe exploitant neemt vanaf 1 april veerdienst bij Genemuiden over

De aanbesteding van de veerdienst Genemuiden-Zwartsluis is rond. De nieuwe exploitant, Veerpont Genemuiden B.V., zal vanaf 1 april de dienst van Connexxion Water overnemen.

Dat heeft het college van B en W van de gemeente Zwartewaterland aan de raad laten weten. Volgens het college zijn 'alle details geregeld'. Dat was een absolute voorwaarde van de raad om akkoord te gaan met de uitbetaling van de 75.000 euro aan Connexxion Water voor beëindiging van de samenwerking.


Connexxion verzorgt sinds 2006 de verbinding over het Zwartewater. Het vervoersbedrijf wil echter af van alle vervoersactiviteiten over water en van de veerdienst van Genemuiden in het bijzonder. Connexxion zegt dat het vervoer over water niet tot haar kernactiviteiten behoort. Daarnaast spelen conflicten met de gemeente Zwartewaterland over het onderhoud een belangrijke rol in de beslissing om te stoppen.

De veerdienst van Veerpont Genemuiden B.V. zal vanaf 1 april aanstaande gaan varen. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de eerste afvaart een kwartier vervroegd en is de laatste afvaart een kwartier later.

Deel dit artikel:

Reageren