Nieuws

A1 bij Voorst mogelijk tot eind middag dicht: aannemers bang voor bedreigingen

A1 bij Voorst mogelijk tot eind middag dicht: aannemers bang voor bedreigingen
A1 bij Voorst mogelijk tot eind middag dicht: aannemers bang voor bedreigingen © News United / Luciano de Graaf
Weggebruikers houden vermoedelijk tot het eind van de middag last van de troep die boeren op de A1 bij Voorst hebben gedumpt. Het opruimen duurt een stuk langer omdat aannemers zich terugtrokken na bedreigingen.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat de A1 van Beekbergen richting Deventer binnenkort weer open. De andere richting blijft vermoedelijk tot het einde van de middag dicht. Daar ligt onder meer asbest op de weg.
Inmiddels is er een bedrijf gevonden dat het afval wil opruimen. "Er wordt hard gewerkt om de weg schoon te maken, maar de verwachting is dat de aannemer toch geruime tijd bezig zal zijn met de werkzaamheden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Onvoorspelbaar

Verkeer vanuit Hengelo kan omrijden via Almelo en Zwolle over de A35 en de A28, meldt de ANWB. Inmiddels staat er bij de afrit Voorst een file van zo'n 8 kilometer en hebben weggebruikers een vertraging van drie kwartier.
Rijkswaterstaat zegt dat weggebruikers extra alert moeten zijn. "Gedurende de dag kunnen er allerlei dingen gebeuren, vooral in het oosten en het noorden. Het is heel onvoorspelbaar, dus wees daar bedacht op als je de weg op gaat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.