PvdA: Gemeente Enschede moet FC Twente helpen

De Partij van de Arbeid in Enschede wil dat de gemeente FC Twente gaat helpen om er zo snel mogelijk boven op te komen.

De KNVB heeft FC Twente deze week drie punten in mindering gebracht, omdat de club de financiën niet op orde heeft. De financiële situatie heeft onder meer ook gevolgen voor het vrouwenvoetbal en Jong FC Twente.

Belangrijke partner van de gemeente
Volgens de Partij van de Arbeid is FC Twente een belangrijk partner van de gemeente in sociaal-maatschappelijke projecten en is de club een belangrijk uithangbord voor de stad. Daarom moet de gemeente volgens de PvdA ook voor de club klaarstaan in slechte tijden. Het is volgens de PvdA niet de bedoeling dat er weer geld in de club wordt gestoken. Maar de gemeente zou mogelijk wel iets kunnen betekenen voor de continuering van samenwerkingsprojecten zoals 'Scoren in de Wijk'.

De partij is bezorgd over de financiële situatie van de club. De gemeente heeft FC Twente in 2011 20 miljoen euro geleend waarvan er inmiddels drie miljoen zijn afgelost.

Reactie gemeente

Wethouder Eelco Eerenberg (D66) zegt al in gesprek te zijn met FC Twente. "FC Twente is van belang voor de stad maar 17 miljoen euro openstaand belastinggeld is ook een belang. Wij zijn bereid om te kijken waar de gemeente en FC Twente elkaar kunnen vinden binnen de grenzen van de lening en de staatssteun."

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Enschede PvdA Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren