nieuws

Rutte verwacht groei in regio's Zwolle en Twente

Het gaat goed met de regio Zwolle, maar het kan nog veel beter gaan als de provincie en de gemeente samen investeren in een nog betere infrastructuur.
Dat staat in het verkiezingsprogramma van de VVD voor de Provinciale Staten-verkiezingen. Premier Mark Rutte gaf zaterdag het startsein voor de campagne van de VVD in Overijssel.
Zwolle kan uitgroeien tot één van de grootste spoorknooppunten van Nederland. Dagelijks reizen zo'n 40.000 mensen van, naar of via Zwolle. De verwachting is dat dit aantal in de toekomst stijgt naar zo'n 100.000 reizigers per dag.
De partij wil daarom een goede ontsluiting van het gebied rondom het station in Zwolle. Dat betekent dat de verschillende reismogelijkheden zoals de fiets, de auto of het openbaar beter op elkaar afgestemd moeten worden. Goede Park & Ride-voorzieningen zijn daarvoor onmisbaar, vindt de partij.
Ook de regio Twente kan nog flink groeien, zo verwacht Rutte. Maar dat lukt alleen als ondernemers meer vertrouwen hebben om te investeren in de eigen regio. De minister-president ziet daarvoor mogelijkheden. Twente heeft goede exportmogelijkheden, mede door de goede bereikbaarheid via de A1 met Duitsland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.