Betaald voetbal

Go Ahead Eagles overtuigend langs OFI Kreta in laatste oefenwedstrijd

Go Ahead Eagles heeft de voorbereiding overtuigend afgesloten en lijkt klaar voor de moeilijke start in de Eredivisie. In eigen huis werd het Griekse OFI Kreta met 4-1 verslagen.
Bij de Eagles keerde Stokkers na zijn ziekte terug in de basis. De spits verdreef daarmee de jarige Berden naar de bank. Ook aanwinsten Fontan, Willumson en Edvarsen stonden aan de aftrap, terwijl andere nieuwelingen Fernandes en Llansana ontbraken. De bezoekers uit Kreta begonnen goed, want al binnen de minuut moest doelman de Lange handelend optreden. Toch namen de Eagles al gauw het heft in handen en dat resulteerde in meerdere kansen en doelpunten.

Aanvalregen

Waar Rommens en Lidberg het net nog niet wisten te vinden, lukte het Stokkers wel om te scoren. De spits anticipeerde op een foutje achterin, passeerde de doelman en schoof de bal eenvoudig in het lege doel. Vier minuten later kopte Lidberg de 2-0 al binnen, nadat eerder Edvarsen verzuimde om de keeper te passeren.
Ondanks een schiettent voor het Griekse doel bleef een derde treffer eerst uit, maar na een halfuur spelen werd het alsnog 3-0 voor de ploeg van René Hake, toen Fontan een corner van Rommens binnen knikte. Dat was ook meteen de ruststand.

Grieken doen iets terug

Na rust ging de thuisploeg lekker door. Adekanye, die in de rust Rommens verving, legde de bal panklaar neer bij de tweede paal, waar aanvoerder Kuipers de 4-0 kon binnenkoppen. Daarna waren ook de bezoekers regelmatig voor het doel te vinden. De Lange hield zijn doel lang schoon, maar moest twintig minuten voor tijd toch capituleren na een fout achterin.
Ondanks dat de Grieken nog meerdere mogelijkheden kregen op een tweede treffer, bleef het bij 4-1 in De Adelaarshorst. Daardoor kunnen de Eagles met een goed gevoel gaan toeleven naar de start van de Eredivisie, die lastig zal zijn met een uitwedstrijd tegen AZ.