Betaald voetbal

Doelpuntenmaker Daan Rots gaat concurrentiestrijd met Cerny aan: "Ik doe er alles aan om te spelen"

FC Twente boekte een eenvoudige overwinning op het Italiaanse Bologna. Daan Rots stond enigszins verrassend in de basis en wist al binnen drie minuten het net te vinden: "Het was een lekker begin. We begonnen heel goed en toen kwam gelijk die goal."
De Tukkers begonnen flitsend aan het duel en creëerden met aanvallen meerdere mogelijkheden: "Er zat veel energie in. Het bleef maar heen en weer gaan en de intensiteit was hoog", zegt Rots. "Bologna was een beetje overdonderd en ze wisten niet zo goed wat ze moesten doen waardoor ze snel de lange bal gingen spelen. Wij konden de ballen ook makkelijk oppikken en wonnen ook vaak de tweede bal."

Goede oefencampagne

Met overwinningen op Bologna, Schalke 04 en Fortuna Düsseldorf kent FC Twente een uitstekende voorbereiding. "Op één oefenwedstrijd na, tegen Antalyaspor, hebben we goed gespeeld. Die oefenwedstrijd hadden we ook moeten winnen, maar dat was wel een leerzame oefenwedstrijd."

Fit voor concurrentiestrijd

In de eindfase van het vorige seizoen raakte Rots geblesseerd, maar inmiddels vecht de aanvaller weer helemaal voor zijn plek in de basis en is hij naar eigenzeggen weer fit: "Ik voel me weer fit. De blessure kwam op een vervelend moment, maar nu de hele voorbereiding mee kunnen draaien. Ik heb veel minuten gepakt, dus ik voel me fit."
Over de concurrentiestrijd met Cerny is Rots duidelijk: "Ik wil me van mijn beste kant laten zien en probeer de trainer te overtuigen dat ik moet spelen. Hoe het uitpakt moet je aan de trainer vragen, maar ik hoop dat ik volgende week in de basis mag beginnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.