Nieuws

Burgemeester Almelo stelt voorwaarden aan boeren manifestatie bij stadhuis: maximaal 500 demonstranten

De omgekeerde vlag bij het stadhuis van Almelo
De omgekeerde vlag bij het stadhuis van Almelo © News United
Burgemeester Gerritsen van Almelo stelt voorwaarden aan de aangekondigde boeren manifestatie morgenochtend bij het stadhuis van Almelo. Boeren en hun sympathisanten willen bij de omstreden omgekeerde vlag aan de kade voor het stadhuis hutspot met rookworst uitdelen. Volgens de gemeente is voor deze manifestatie geen aanvraag voor gedaan, maar kan het onder een aantal voorwaarden toch doorgaan.
De gemeente Almelo gebruikt de Wet openbare manifestaties om die voorwaarden te stellen. Zo mogen er maximaal 500 mensen deelnemen aan de bijeenkomst. Er mag alleen worden gedemonstreerd op een strook aan de overkant van het water tegenover het stadhuis aan de Haven Noordzijde. Bij die plek mogen ook niet meer dan twee landbouwvoertuigen worden neergezet en de manifestatie moet om 12 uur zijn afgelopen.
Ook zijn open vuren verboden en mogen wegen en kruisingen niet worden geblokkeerd. De gemeente Almelo zegt dat het belangrijk is dat de omgeving van het stadhuis bereikbaar blijft voor de hulpverlening, de dienstverlening van de gemeente en de rechtbank en de bereikbaarheid van omwonenden zoals de bewoners van de appartementen aan de Joke Smitstraat.

Omgekeerde vlag

De gemeente bepaalde vorige week al dat de omgekeerde vlag met de leus voor het stadhuis weg moet omdat het geen kunstwerk is maar een politiek statement. De makers kregen na een overleg uitstel tot maandag 1 augustus om de beschildering weg te halen, anders doet de gemeente dat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.