Nieuws

Trekkers rijden weg bij stadhuis Almelo na demonstratie voor muurschildering

De trekkers bij het stadhuis in Almelo zijn iets na twaalf weggereden. De groep mocht tot twaalf uur demonstreren bij het stadhuis, waar een omgekeerde vlag op de muur stond geschilderd. Ze zijn het niet eens met het voornemen van de gemeente om de schildering weg te halen. Een deel van de actievoerders staat nog bij het stadhuis.
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo maakte gisteren bekend dat de actie onder voorwaarden door mocht gaan. Zo mogen er maximaal twee trekkers en 500 demonstranten aanwezig zijn, en moet de actie om twaalf uur vanmiddag afgelopen zijn.

Klemgereden

De politie had 17 trekkers klemgezet op de Oranjestraat. Vermoedelijk waren zij onderweg naar het stadhuis, waar boeren hutspot met rookworst uitdeelden. Naast boeren zijn er ook mensen die met spandoeken demonstreren tegen de 'big reset'.
De gemeente houdt de situatie in de gaten, zegt een woordvoerder. Actievoerders hebben officieel tot half een de tijd om te vertrekken. Ook de trekkers die waren geblokkeerd door de politie, rijden inmiddels de stad weer uit.
Demonstranten bij de muurschildering
Demonstranten bij de muurschildering © RTV Oost
Boeren deelden eten uit als onderdeel van de actie
Boeren deelden eten uit als onderdeel van de actie © RTV Oost
Boeren werden door de politie langs de kant gezet
Boeren werden door de politie langs de kant gezet © News United
De muurschildering bij het stadhuis
De muurschildering bij het stadhuis © News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.