nieuws

Deventer Belang: uitbreiding winkelcentrum van de baan, herstel oude situatie

Vragen over schadevergoeding snackbar Nera
Vragen over schadevergoeding snackbar Nera © RTV Oost
Deventer moet van de Karel de Grotelaan weer een doorgaande weg maken en de omgeving van winkelcentrum Keizerslanden opknappen. Dat stelt Deventer Belang in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.
Aanleiding voor die vragen is een schadevergoeding van 106.0000 euro van Deventer voor snackbar Nera. Die schadevergoeding is voor Deventer Belang een signaal dat uitbreiding van het winkelcentrum niet meer aan de orde is.

Oude situatie herstellen

De snackbar zit aan de Karel de Grotelaan in winkelcentrum Keizerslanden, na aanpassingen een doodlopende straat.
Tot een paar jaar geleden was de Karel de Grotelaan een doorgaande weg, maar daar ging een knip in omdat het winkelcentrum uitgebreid zou worden. De snackbar was daardoor moeilijker bereikbaar.
Een flat bij het winkelcentrum werd gesloopt, wat de snackbar ook veel klanten zou hebben gekost. Op die plek staat nog niks en het winkelcentrum is ook nog niet uitgebreid. Voor de gemeente Deventer was dat aanleiding de snackbar een schadevergoeding te bieden.
Deventer Belang denkt dat die uitbreiding er helemaal niet meer gaat komen en wil dat de gemeente de gesprekken met de projectontwikkelaar staakt en de oude situatie herstelt.

Schadevergoeding voor meer bedrijven?

Daarnaast wil Deventer Belang van het college weten of ze er rekening mee houdt dat nu ook andere bedrijven die nadeel hebben gehad van veranderingen aan wegen bij de gemeente aan gaan kloppen. Dat zou voor de gemeente behoorlijk in de papieren kunnen lopen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.