Nieuws

Zwolse Dominicanenkerk in regenboogkleuren verlicht

Domicanenkerk Zwolle in regenboogkleuren
Domicanenkerk Zwolle in regenboogkleuren © KRO-NCRV, fotografie Stijn Ghijsen
Wie vandaag en morgen langs de Domincanenkerk in Zwolle rijdt, ziet opvallende kleuren. Het pand is verlicht in de regenboogkleuren. Het is een actie van KRO-NCRV, dat drie kerken in Nederland in de regenboogkleuren laat verlichten als onderdeel van de actie #liefdeisvooriedereen.
De Dominicanenkerk is, samen met de Westerkerk in Amsterdam en de protestantse Domkerk in Utrecht uitgekozen voor deze actie. Volgens Huub Tuin van het Dominicanenklooster is het verzoek goed besproken binnen de organisatie. "Het is een vraagstuk dat natuurlijk breed speelt in de samenleving", doelt hij thema's als inclusiviteit. "Het thema liefde is onlosmakelijk verbonden de kerk. Daarom dragen wij deze actie een warm hart toe."
Dominicanenkerk in regenboogkleuren verlicht
Dominicanenkerk in regenboogkleuren verlicht © KRO-NCRV, fotografie Stijn Ghijsen
Naast dat de kerk in de regenboogkleuren is verlicht, worden er ook diverse radioprogramma's vanuit de kerk uitgezonden.
Door het jaar heen zijn er diverse acties binnen de kerk, waarbij overigens niet expliciet aandacht wordt gevraagd voor inclusiviteit. "Wel klinkt het door in diverse onderdelen, zoals de zondagse dienst en diverse concerten en andere activiteiten", zegt Tuin.
Vanavond is in de kerk een concert van Aart Bergwerff, die het stuk Canto Ostinato gaat spelen. Tuin: "Mensen kunnen liggen op een matje en genieten van de muziek, de bijzondere kleuren en projecties op de muur."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.