nieuws

PEC Zwolle boekt monsterzege op SC Cambuur

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een overtuigende overwinning geboekt tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer Ron Jans won in eigen huis met 6-1 en won daardoor na vier nederlagen weer eens.
In een gelijkopgaande openingsfase waren er weinig grote kansen te noteren, maar daarna nam SC Cambuur de overhand in Zwolle. PEC Zwolle liet de bezoekers komen en probeerde met snelle tegenstoten de tegenstander pijn te doen. Toch waren de beste kansen voor SC Cambuur. Daniël de Ridder en Furdjel Narsingh kregen goede kansen, maar troffen geen doel. Aan de andere kant was het na een half uur wel raak. Na een goede actie schoot Jesper Drost via de binnenkant van de paal raak. Vijf minuten later was het zelfs 2-0, nadat Maikel van der Werff een vrije trap keihard raak schoot. Martijn Barto kon vlak voor rust nog de 2-1 maken, maar Cambuur was niet scherp in de afronding.
Na rust trakteerde PEC Zwolle het publiek op een galavoorstelling. De thuisploeg kreeg veel kansen, maar het was aan Cambuur-doelman Leonard Nienhuis te danken dat Cambuur niet met dubbele cijfers onderuit ging. Toch wist PEC Zwolle nog driemaal het net te vinden. Ryan Thomas kopte op aangeven van Tomas Necid, die de nodige kansen miste, de 3-0 binnen. Daarna liet invaller Stef Nijland zich zien. De aanvaller versierde een strafschop en benutte het buitenkansje zelf, 4-0. Mikhail Rosheuvel deed nog wat terug namens Cambuur, maar het slotakkoord was voor Nijland. De invaller tekende tien minuten voor tijd voor de 5-1 en bewaarde het mooiste voor het laatst. Met een prachtige knal zette hij de 6-1 op het scorebord, waardoor PEC Zwolle op koers ligt voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

PEC Zwolle - SC Cambuur 6-1 (2-0)

1-0 Drost (30)
2-0 Van der Werff (35)
3-0 Thomas (63)
4-0 Nijland (71/strafschop)
4-1 Rosheuvel (76)
5-1 Nijland (80)
6-1 Nijland (89)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Van Polen (PEC Zwolle), Reijnen, Bakker (SC Cambuur)
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (Lam/77), Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Drost, Brama, Lukoki, Necid (Nijland/69), Thomas (Dekker/81).
SC Cambuur: Nienhuis, Pereira, Reijnen, Mac Intosh, Bijker, Bakker, El Makrini, Van de Streek, Narsingh, Barto, De Ridder.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.