Nieuws

Almelo geeft noodbevel af voor centrum na opstootjes met demonstranten

Een groep demonstranten is vanmiddag slaags geraakt met politieagenten in het centrum van Almelo. Dit gebeurde na een protestactie bij het stadhuis. De burgemeester heeft een noodbevel voor het centrum van de directe omgeving afgegeven, wat betekent dat je er niet zonder geldige reden mag zijn.
Op Twitter staat een video van actievoerders die agenten belagen in het centrum van de stad.
De groep mocht tot twaalf uur demonstreren bij het stadhuis, waar een omgekeerde vlag op de muur stond geschilderd. De gemeente bepaalde vorige week al dat de omgekeerde vlag met de leus voor het stadhuis weg moet omdat het geen kunstwerk is, maar een politiek statement. Ook Viruswaarheid-voorman Willem Engel was naar Almelo gekomen.
De demonstranten zijn het niet eens met het voornemen van de gemeente om de schildering weg te halen. Iets na twaalf uur reden de trekkers weg bij het stadhuis, een deel van de mensen bleef achter.
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo maakte gisteren bekend dat de actie onder voorwaarden door mocht gaan. Zo mochten er maximaal twee trekkers en vijfhonderd demonstranten aanwezig zijn, en moest de actie om twaalf uur vanmiddag afgelopen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.