Nieuws

Aftellen naar de 32e Dicky Woodstock: "Het wordt weer een machtig mooi feessie"

Erik Dingerdis, bestuur Dicky Woodstock
Erik Dingerdis, bestuur Dicky Woodstock © RTV Oost
De eerste tenten staan al klaar op het festivalterrein bij Steenwijkerwold. Vanaf donderdag is het publiek weer welkom op het grootste plattelandsfeest van Overijssel, het driedaagse muziekfestival Dicky Woodstock.
Na twee jaar zonder Dicky Woodstock staat het legertje vrijwilligers te trappelen om weer aan de slag te gaan. Bestuurslid Erik Dingerdis is er al voor de 32e keer bij: "De eerste keer was met Armand, toen was ik 17. Het was een feesttent met zo'n vierhonderd man, en iets teveel bier. De tweede helft van de avond kan ik me niet veel meer van herinneren.", lacht Erik.
Opbouw festivalterrein van Dicky Woodstock bij Steenwijkerwold
Opbouw festivalterrein van Dicky Woodstock bij Steenwijkerwold © RTV Oost

Virus

Een jaar later stond hij achter de bar en nu is Erik al jaren één van de drijvende krachten achter het festival: "Het is een soort virus, je raakt ermee besmet en dan wil je niet anders meer. Het gaat ook over op generaties, mijn kinderen lopen hier ook al rond als vrijwilligers."
Waar veel organisaties kampen met een gebrek aan vrijwilligers is er voor Dicky Woodstock een wachtlijst om mee te mogen helpen: "Dat is wel bijzonder ja", vertelt Erik, "en bijna een luxeprobleem. Maar we moeten natuurlijk een goede mix hebben van ervaren mensen en nieuwkomers, en van leiders, denkers en doeners."
Sil Dingerdis, 'zoon van' en jongste vrijwilliger
Sil Dingerdis, 'zoon van' en jongste vrijwilliger © RTV Oost

Flink doorwerken

"Het is heel gezellig, maar er moet ook wel flink doorgewerkt worden," vertelt Erik. "De jonkies lopen daarom eerst één of twee edities stage, voordat we ze volledig inzetten. De vrijwilligers brengen het virus over op hun kinderen, maar ook wel andersom, vrijwilligers van wie de ouders later ook komen helpen."
Ik ga later de baas van Dicky Wodstock worden
Sil Dingerdis (12)
Sil Dingerdis, jongste telg van Erik, is de jongste vrijwilliger vandaag. Hij helpt met de catering: "Mijn vader doet het goed als baas, hij is helemaal niet streng, ik mag alles van hem. En ik ga later de baas van Dicky Woodstock worden."

Financiële strop

De meeste artiesten die dit jaar optreden waren al vastgelegd in 2019 voor de editie van 2020. In 2021 leek het festival met wat aanpassingen wél door te gaan, maar werd het twee weken van tevoren toch afgelast vanwege coronamaatregelen. Alle kaartjes waren toen al verkocht. Die kaartjes zijn nog geldig, maar het levert de organisatie wel een financieel probleem op.
festivalterrein Dicky Woodstock
festivalterrein Dicky Woodstock © RTV Oost
"In die twee jaar tijd zijn de prijzen echt omhoog geschoten", ziet Erik. "Echt alles is een stuk duurder. Maar we wilden niet achteraf nog de ticketprijs verhogen. Het moet een festival blijven dat voor iedereen betaalbaar is. Na lang wikken en wegen hebben we wel besloten de prijs van de drankmuntjes te verhogen om toch uit de kosten te komen. Die worden nu 2,50 euro. Dat is nog wel onder de prijs van de meeste horeca."
Erik en Sil Dingerdis
Erik en Sil Dingerdis © RTV Oost

Opluchting

De weersverwachting ziet er goed uit, de voorbereidingen lopen voorspoedig en de kans dat corona nog voor problemen gaat zorgen is klein. Een opluchting voor Erik en de rest van de organisatie: "Je weet het nooit zeker van te voren hoe het loopt, maar we gaan met zijn allen voor een geweldige 32e editie."
"Maar het mooiste moment voor mij is zondag eind van de dag, als alles goed is gegaan en we met mekaar een biertje drinken en kunnen terugkijken op weer een machtig mooi feessie."
Het festival duurt van donderdag tot en met zaterdag. Artiesten die optreden zijn onder meer Suzi Quatro, Chef'Special, Henk Wijngaard en Kraantje Pappie. Alle kaarten voor het festival zijn uitverkocht.
Aftellen naar festival Dicky Woodstock

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.