Nieuws

Vier aanhoudingen bij opstootjes na demonstratie Almelo

Onrust in de binnenstad van Almelo
Onrust in de binnenstad van Almelo © Ginopress
De politie heeft vier mensen aangehouden bij een uit de hand gelopen demonstratie in Almelo. Actievoerders kwamen naar het centrum om te demonstreren tegen het verwijderen van een muurschildering. Na de actie kreeg de groep het aan de stok met de politie.
Twee mensen zijn aangehouden voor belediging, één iemand voor diefstal met geweld en één persoon voor het negeren van een aanwijzing van een agent. Over de identiteit van de verdachten wil de politie niets kwijt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Noodbevel

De groep mocht tot twaalf uur demonstreren bij het stadhuis, waar een omgekeerde vlag op de graffitimuur stond geschilderd met de tekst 'zonder boer geen voer'. Een deel ging na twaalf uur weg, de rest bleef rond het stadhuis hangen. Ook Viruswaarheid-voorman Willem Engel was naar Almelo gekomen.
De sfeer werd steeds grimmiger en tegen kwart voor drie kondigde burgemeester Arjen Gerritsen een noodbevel af, wat betekent dat groepsvorming in de stad de komende uren niet is toegestaan. Het noodbevel is nog van kracht tot negen uur vanavond.
Op verschillende plekken raakten demonstranten slaags met de politie:
Sfeer slaat om bij demonstratie in centrum van Almelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.