Nieuws

Muurschildering Almelo overgespoten met tekst 'Waterstad'

Een dag nadat het protest bij de muurschildering in Almelo uit de hand is gelopen, is de muurschildering overgespoten door twee graffitikunstenaars. De blauw-wit-rode vlag met de tekst 'Zonder boer geen voer' is wit geworden, met daarop in het geel de tekst 'Waterstad'.
Enkele boa's hielden een oogje in het zeil, maar de graffitikunstenaars konden vanochtend ongehinderd hun werk doen. De graffitikunstenaars werken in opdracht van de gemeente.
Burgemeester Gerritsen had eerder al aangegeven dat de muurschildering uiterlijk 1 augustus weggehaald moest worden. Onder voorwaarden gaf hij gisteren toestemming voor een demonstratie bij het stadhuis.
Nadat de trekkers gisteren rond het middaguur waren vertrokken uit de binnenstad, werd het onrustig in Almelo. De politie raakte slaags met demonstranten. Uiteindelijk werden vier personen aangehouden.
Twee mensen werden aangehouden voor belediging, één iemand voor diefstal met geweld en één persoon voor het negeren van een aanwijzing van een agent. De politie sloot meer aanhoudingen niet uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.