Betaald voetbal

Go Ahead Eagles contracteert doelman Erwin Mulder

Erwin Mulder
Erwin Mulder © Orange Pictures
Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Erwin Mulder. De 33-jarige doelman komt over van sc Heerenveen, waar zijn contract deze zomer niet werd verlengd. Mulder tekent in Deventer een verbintenis voor één seizoen.
Mulder stond eerder onder de lat bij Feyenoord, Excelsior en Swansea City. "Een ervaren doelman”, weet technisch manager Paul Bosvelt. “Naast Jeffrey de Lange en Sven Jansen zochten we een keeper die weet wat het inhoudt om op het hoogste niveau te keepen en daardoor concurrentie én kwaliteit kan brengen. Met de komst van Erwin hebben we nu alle keepersposities binnen de eerste selectie in kunnen vullen."

Nog niet volledig wedstrijdfit

Mulder kampt nog wel met een kleine conditionele achterstand. "Het is natuurlijk niet ideaal dat ik bij Go Ahead Eagles de voorbereiding op het seizoen heb gemist", stelt de doelman. "Weliswaar heb ik de afgelopen periode met de keeperstrainer van sc Heerenveen voor mezelf getraind, maar ik ben nog niet op het niveau dat ik volledig wedstrijdfit ben. Al zal dat snel weer komen zodra ik dagelijks bij Go Ahead Eagles op het trainingsveld sta."

Honger

Mulder heeft de afgelopen tijd geen moment overwogen om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Sterker nog: hij wil het liefste nog tot zijn veertigste op doel blijven staan. "De honger om te keepen, is er bij mij nog steeds. Als de trainer mij nodig heeft, dan moet ik er staan. Daarnaast wil ik met mijn ervaring belangrijk zijn voor de jongere spelers van Go Ahead Eagles. Ook dat is een rol die ik wel voor mij zie weggelegd."
Afgelopen zomer bewandelde Andries Noppert juist de omgekeerde weg. De keeper verruilde Go Ahead Eagles voor sc Heerenveen, waar hij nu de eerste doelman is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.