Nieuws

Dikke dertig meter touwslingeren tijdens de Dedemsvaria feestweek: "Alles op eigen risico"

Touwslingeren tijdens Dedemsvaria
Touwslingeren tijdens Dedemsvaria © RTV Oost
Het is de eerste week van augustus en dat betekent dat Dedemsvaart helemaal in het teken staat van de Dedemsvaria. Na twee stille zomers kan de vijftigste editie van dit dorpsfeest eindelijk worden gevierd. Voor zowel jong als oud is er genoeg te doen: denk aan een sjoeltoernooi, ouderwetse kermis of gezellige bingo. Maar vandaag was het al tijd voor een van de hoogtepuntjes, namelijk het touwslingeren.
Voordat het touwslingeren van start ging, liepen we net na lunchtijd het Rozentrio tegen het lijf, een bijna net zo oude traditie als de Dedemsvaria zelf. Het Rozentrio bestaat uit drie prachtige dames die de hele week bij zo'n beetje alle activiteiten zijn. Dit jaar bestaat het trio uit Rozenkoningin Vedra en hofdames Tara en Kim. Wij vroegen ons af wat er nou allemaal bij zo'n titel komt kijken.
Volgens de dames is het best hard werken. "We hebben een redelijk druk programma":
Maak kennis met de prachtige Rozenkoningin van de Dedemsvaria feestweek
Rond twee uur 's middags verplaatsten we ons naar het water want het was tijd om te gaan touwslingeren. Wat heb je daarvoor nodig? Een steiger van zo'n zes meter hoog, een hijskraan met een lang touw en mensen die zo gek zijn om daaraan te slingeren. Daarbij is wat water om in te landen ook geen overbodige luxe. Tientallen Dedemsvaarters waagden de sprong en sommigen tikten zelfs de dertig meter aan.
Dat ging ongeveer zo:
Dikke dertig meter touwslingeren tijdens de Dedemsvaria feestweek: "Alles op eigen risico"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.