Betaald voetbal

FC Twente na afsluitende training in Belgrado klaar voor duel met Cukaricki

FC Twente heeft vanavond aan het veld en de omstandigheden kunnen wennen in het stadion van Partizan Belgrado. Morgenavond om 20:00 uur wacht daar FK Cukaricki.
Onder warme omstandigheden verkende de ploeg van Ron Jans het veld. De oefenmeester kijkt uit naar het duel met de Serven, al zal het zwaar worden met de hitte: "Het wordt veel sprinten, druk zetten en omschakelen, dus dat zal zwaar worden. Maar datzelfde geldt natuurlijk voor de tegenpartij."

Terugkeer in Europa

Na acht jaar keert FC Twente terug in Europa en als het aan Jans ligt, dan is het verblijf in Europa niet van korte duur: "Dit is zo mooi, maar ik zie dit wel als een project om verder te komen. Het is zo mooi voor de club, maar ook voor de spelers. Om beter te worden moet je Europese wedstrijden spelen."

Geen vijandig publiek

Omdat de wedstrijd in het stadion van Partizan Belgrado wordt gespeeld verwacht Jans niet zo'n vijandige sfeer in het stadion. Daarnaast komen er ook de nodige supporters uit Enschede naar Servië: "Er komen ongeveer twee tot drieduizend toeschouwers, waarvan ongeveer vijfhonderd uit Twente. Dus ik denk niet dat het zo'n Europese wedstrijd wordt met vijandig publiek en dat soort dingen. Onze supporters moeten de sfeer maken en wij moeten de wedstrijd maken."

Meest ervaren speler

Door het ontbreken van Wout Brama is Ricky van Wolfswinkel de meest ervaren speler in de selectie van de Tukkers als het gaat om Europese wedstrijden. Waar veel jongens morgenavond voor het eerst op het Europese podium staat, heeft hij de ervaring al van het reizen en het spelen in Europa. "We hadden ook wat debutanten in het vliegtuig, want die zaten ook te shaken", grapt de spits.
"Ik ben wel ervaren en je krijgt wel eens wat vraagjes hoe het gaat en hoe de trainingen zullen zijn. Het is even wat anders. Het is een bepaalde atmosfeer waar je in terecht komt, ook vandaag al", aldus Van Wolfswinkel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.