Nieuws

Festival Dicky Woodstock gestart met pre-party: "Iedereen heeft zin in een feestje"

Medeoprichter en organisator Henk Kranendonk vindt het geweldig dat het festival weer door kan gaan
Medeoprichter en organisator Henk Kranendonk vindt het geweldig dat het festival weer door kan gaan © RTV Oost / Janine Renes
Officieel is vandaag de eerste echte festivaldag van Dicky Woodstock, maar gisteren was het al een drukte van belang op het feestterrein bij Steenwijkerwold. Tijdens deze 'pre-party' konden toegangsbewijzen en munten worden opgehaald, om zo lange wachtrijen in de aankomende dagen te voorkomen. Festivalgangers vonden zo'n extra avond met muziek, gezelligheid én de nodige drankjes helemaal niet erg.
"Er zijn er bij die vanavond munten kopen en morgen weer munten moeten halen", reageert Henk Kranendonk lachend. Kranendonk is mede-eigenaar van het roemruchte Café De Karre in Tuk, was één van de oprichters van Dicky Woodstock en is de huidige voorzitter van de organisatie achter het event.
Hij kijkt tevreden achterom naar stroom festivalgangers. En naar de toegangspoort met groot 'Dicky Woodstock' erop in lichtgevende letters. "Ja ik ben blij, omdat na drie jaar van coronamaatregelen, het festival eindelijk weer doorgang kan vinden. Met al deze mensen."
Vorig jaar moesten we het festival afblazen toen de besmettingscijfers weer opliepen. Dat we hier nu staan is geweldig!
Henk Kranendonk, organisator Dicky Woodstock
Het typische 'Woodstock-sfeertje' hangt al in de lucht, bekijk hier de beelden van de pre-party:
Dicky Woodstock van start met pre-party
'Vierde avond meepakken'
Voor de derde keer had de organisatie het idee om op de woensdagavond voorafgaand aan het festival, een pre-party te houden. Kranendonk: "Daar komen rond de tweeduizend mensen op af. Zij kunnen van te voren toegangsbewijzen en munten halen. Ook krijgen ze een Woodstock T-shirt. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de wachtrijen de aankomende drie dagen minder lang zijn."
Om de avond wat aan te kleden is er muziek en kan er ingedronken worden. "Niet tot heel laat hoor, tot een uur of 22.30." De preparty valt in de smaak, want er ontstaan al snel rijen. Kranendonk grapt: "Misschien volgend jaar nóg een avond erbij."
Heb net voor 250 euro aan munten gehaald, daar moet ik het toch wel wat avonden mee kunnen redden
Festivalganger
Ondanks dat het geen latertje wordt, komt het publiek in de stemming. "Als je de kans hebt, wil je deze vierde avond natuurlijk meepakken", reageren twee jongens uit Kuinre. "We gaan er een lekker lang weekend van maken."
Maximaal 9500 man
Vandaag begint de 32ste editie van het driedaagse festival echt. De programmering biedt voor ieder wat wils met muziek van onder andere Chef' Special, Bökkers en Henk Wijngaard. De vrijdag- en zaterdagavond zijn inmiddels uitverkocht. "Elk jaar komt er volk bij, drie jaar geleden waren we voor het eerst uitverkocht. De drukte dit jaar komt waarschijnlijk ook wel door corona; iedereen heeft zin in een feestje", zegt de voorzitter.
Op het terrein worden maximaal 9500 festivalgangers toegelaten. "Er past meer op het terrein, maar we zitten met capaciteiten en willen voor deze mensen een gezellig 'feesien' houden."
Het was al gezellig druk gisteravond op het festivalterrein bij Steenwijkerwold
Het was al gezellig druk gisteravond op het festivalterrein bij Steenwijkerwold © RTV Oost / Janine Renes
'Plattelandsfeesten de mooiste feesten'
De organisatie van het plattelandsfestival wil laten zien dat de agrarische sector toekomst en perspectief heeft. Daarom is er samen met LTO Steenwijkerland voor het eerst een Landbouw Innovatieshow op poten gezet. Hier zullen innovaties binnen de sector te zien zijn.
Kranendonk: "Dicky Woodstock is trots op het platteland. Waar iedereen samenwerkt om het leefbaar te houden. Op dit moment is er een boel gedoe, geneuzel en nativiteit. Dat is helemaal niet nodig: De toekomst maken we met z'n allen en daar wordt hard aan gewerkt!" Tientallen bedrijven uit de regio zijn aanwezig bij de show, welke vandaag gratis te bezoeken is van 10.00 tot 15.00 uur op het parkeerterrein van het festival.
Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met RTV SLOS, de lokale omroep van de gemeente Steenwijkerland.
Eerder namen we een kijkje bij de voorbereidingen in Steenwijkerwold en werden de financiële uitdagingen voor dit jaar besproken :

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.