Betaald voetbal

PEC Zwolle heeft Davy van den Berg binnen: "Ik zit vol ambitie"

Davy van den Berg
Davy van den Berg © PEC Zwolle
Het kondigde zich van de week al aan, maar nu heeft PEC Zwolle Davy van den Berg definitief gecontracteerd. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.
Van Den Berg komt uit de jeugd van PSV en maakte in 2019 de overstap naar Jong FC Utrecht. De middenvelder kwam tot drie duels in de hoofdmacht van de Domstedelingen, maar een echte doorbraak bleef uit. Het afgelopen halfjaar speelde Van Den Berg op huurbasis voor Roda JC.

Vol ambitie

De middenvelder kan niet wachten om te beginnen bij zijn nieuwe club: "Ik ben 22 jaar en zit vol ambitie. De interesse deze zomer maakte dat ik een bewuste keuze kon maken voor een nieuwe club. Ik volg het voetbal op de voet en kende PEC Zwolle natuurlijk vrij goed. De speelstijl van de club is voor een speler zoals ik zeer aantrekkelijk. In de gesprekken met de trainer en technisch directeur werd niet alleen duidelijk wat de club van mij verwacht als speler, maar ook hoe de club leeft. Zondag begint het echte werk, en ik kan niet wachten.”

Al een tijdje op de radar

"Davy is een speler die met name voor het middenveld is gehaald", vertelt technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Hij is een speler met veel loopvermogen, duelkracht en is doelgericht. We hadden hem al een tijdje op de radar en zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen aangezien hij meerdere opties had.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.