nieuws

Beckumse fotograaf Eric Brinkhorst haalt tentoonstelling Zilveren Camera naar Hengelo

In het stadhuis in Hengelo is vanavond de tentoonstelling van de Zilveren Camera geopend. De Zilveren Camera is de hoogst haalbare prijs voor fotojournalisten in Nederland. Fotograaf Eric Brinkhorst uit Beckum haalde de tentoonstelling naar het stadhuis in Hengelo. "De fotoserie over de vliegramp MH17 van Pierre Crom is zeer indrukwekkend."
Brinkhorst is lovend over het werk van Dirk-Jan Visser, die er met tweede prijs in de categorie voor vernieuwende fotojournalistiek vandoor ging.
Visser, fotojournalist van het jaar in 2008, won dit jaar de tweede prijs voor vernieuwende fotojournalistiek voor zijn 'Refugee Republic'. "Ik vertel het verhaal over een vluchtelingenkamp in Turkije in beeld, geluid en via een interactieve kaart. Dat is een nieuwe vorm verhalen vertellen in beeld, maar wél door aloude technieken", aldus Visser in het programma Overijssel Vandaag.

Doel

Het doel van de Zilveren Camera is om de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen. Vanavond wordt de tentoonstelling geopend, onder meer fotografen Pierre Crom, Ilvy Njiokiktjien en Dirk-Jan Visser komen aan het woord. De tentoonstelling is tot en met 25 maart in de stadhuishal van Hengelo te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.