Betaald voetbal

John Lammers kijkt uit naar seizoenopener: "Mooi dat het weer begint"

Morgenavond start voor Heracles Almelo het seizoen met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Trainer John Lammers kijkt uit naar zijn vuurdoop als hoofdtrainer van de Heraclieden en treft in de Hagenezen gelijk een mooie tegenstander:
"ADO Den Haag is denk ik één van de ploegen die mee wil doen voor promotie. Ze hebben een aardige selectie en zijn net als wij één van de kandidaten die mee kunnen doen", aldus Lammers, die ook blij is dat de voorbereiding er nu op zit. "De voorbereiding is leuk, maar je doet het voor de wedstrijden waar het om gaat. Daar ben je al die weken mee bezig geweest en dan is het mooi dat het weer begint."

Thomas Bruns

Gisteren keerde Thomas Bruns terug op het oude nest. "We wilden scorend vermogen vanuit ons middenveld toevoegen aan onze selectie", ligt Lammers toe. "Het is een jongen die de regio en de club kent en weet wat er gevraagd wordt door zijn ervaring."

Heraclied die terugkeert

Bruns is niet de eerste oud-speler die terugkeert in Almelo. Vorig seizoen keerde Armenteros al terug en ook Hoogma, Vejinovic en Kruzen waren al eerder actief in Almelo. "Je probeert jongens met kwaliteit te halen, dat is het belangrijkste. Als ze dan club-DNA hebben, dan is dat een voordeel en zullen we ten opzichte van andere jongens eerder de keuze laten vallen op een oud-Heraclied. Maar het belangrijkste blijft kwaliteit", zegt de 58-jarige oefenmeester.

Dominanter

Onder de nieuwe trainer wil Heracles iets aanvallender en dominanter gaan spelen: "In de kopjes heeft heel erg gezeten om achteruit te lopen en te verdedigen en nu willen we dat ze vooruit gaan en vooruit gaan denken. Dat vergt iets en dat gaat niet altijd gelijk goed, maar waar we hebben aardige stappen gezet als ik zie waar we nu staan."

Meedoen om promotie

De Keuken Kampioen Divisie kent dit seizoen veel ploegen die zullen gaan meedoen in de strijd om promotie. Heracles Almelo is daar één van en Lammers heeft wel vertrouwen in een goede uitkomst: "Als alles mee zit doen wij mee voor de bovenste twee plekken. Je moet wel een beetje geluk hebben. Geluk dwing je ook wel af, maar ik denk dat onze selectie individueel in staat is om mee te doen om de bovenste twee plekken."

Andere competitie

Het zal voor de Heraclieden even wennen worden om weer in de Keuken Kampioen Divisie te spelen en dat beseft Lammers ook: "Het is anders. Het is meer fysiek en opportunistischer. Dat zullen de jongens moeten ondervinden. Dat zag je vorig jaar aan FC Emmen, maar je moet vasthouden aan je lijn. Je moet een bepaalde weg in slaan en een bepaalde manier van spelen vinden. Daar moet je dan vertrouwen in houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.