Nieuws

Guus uit Hengelo was meer dan 20 uur onderweg om de terugkeer van FC Twente in Europa mee te maken

FC Twente supporter Guus Beerlaage uit Hengelo reisde FC Twente met de trein achterna naar Belgrado
FC Twente supporter Guus Beerlaage uit Hengelo reisde FC Twente met de trein achterna naar Belgrado © RTV Oost
Belofte maakt schuld. Daar weet Guus Beerlaage uit Hengelo alles van. "Ik heb altijd gezegd: 'ik ga naar FC Twente als ze uit spelen in Europa", dus ik moest wel." Het werd een trip met de trein naar Belgrado. Een flinke onderneming. Maar als er om acht uur vanavond wordt afgetrapt, is hij er bij.
"Het was een klein reisje, ja." Hij zegt het met gevoel voor understatement. Zo'n 20 tot 24 uur was Beerlaage onderweg naar Belgrado. "Ik heb gekeken naar wat het goedkoopst was, het handigst. Handig was het niet, maar het was wel redelijk goedkoop ten opzichte van de vliegtickets. En een leuk avontuur. Kijken of het lukt, met de trein naar Belgrado."

Beloning

Maar begin er maar eens aan, bijna een volledig etmaal onderweg, je club achterna. Want daar draait het natuurlijk allemaal om. FC Twente in actie zien tegen FK Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Het is de beloning voor het uitstekende vorige seizoen van FC Twente. De echt fanatieke supporters willen erbij zijn.
Supporters van FC Twente vermaken zich op het terras in Belgrado
Supporters van FC Twente vermaken zich op het terras in Belgrado © FC Twente
"Vliegen vind ik minder relaxt. Dan sta je altijd in een rij en je bent heel veel tijd kwijt. In de trein zit je lekker en je gaat wel vooruit. Alleen de laatste busrit naar Servië waar ik twee uur in de volle zon stil stond, deed me toch even twijfelen of het dit allemaal waard was."

Terrasje pakken

Beerlaage is niet de de enige die naar Belgrado is gekomen om FC Twente aan te moedigen. Zo'n vierhonderd supporters zijn die kant opgegaan. Terwijl de spelers van FC Twente een wandeling door Belgrado maakten, zochten de supporters de terrassen op. "Ik vind het echt een prachtstad", vertelt Beerlaage. Met alle Twentesupporters hier, het eerste biertje zit er al in."
Ik denk dat we ze op gaan rollen, joh, 0-4 of zo.
Supporter Guus Beerlaage
Bij het terras meldde zich ook FC Twente-directeur Paul van der Kraan, die kon rekenen op een warm welkomstapplaus. Hij sprak de supporters kort toe om vervolgens aan te schuiven aan één van de tafeltjes. De sfeer zat er vanmiddag dus al goed in. Aangenomen wordt dat de supporters van FC Twente vanavond ook het hoogste woord zullen hebben omdat er vanuit de kant van FK Cukaricki niet veel supporters verwacht worden.
Supporters van FC Twente in Belgrado zijn er klaar voor
Supporters van FC Twente in Belgrado zijn er klaar voor © FC Twente
"Het is gewoon echt leuk om hier met vier- vijfhonderd Twentesupporters te zijn, dat je rond loopt door Belgrado en overal Nederlanders hoort en dan ook nog eens Tukkers. Het is iets bijzonders en FK Cukaricki is misschien niet de mooiste tegenstander, maar het vooruitzicht naar Fiorentina doet al wel echt dat Europese gevoel leven."
Ik vind Belgrado echt een prachtstad
Supporter Guus Beerlaage
Want als FC Twente de derde voorronde overleeft, wacht een ontmoeting met Fiorentina uit Italië. "Ik heb de interrail op zeven dag en gezet, dus ik kan Florence in ieder geval redden. En dan de groepsfase, dan moeten we even kijken hoe we dat gaan doen maar ik denk dat het moet lukken, tenzij het echt Kazachstan wordt of zo."
FC Twente directeur Paul van der Kraan op het terras in Boedapest met supporters van FC Twente
FC Twente directeur Paul van der Kraan op het terras in Boedapest met supporters van FC Twente © RTV Oost
Beerlaage staat er optimistisch in als het gaat over de kansen van FC Twente want er moet natuurlijk wel eerst 'even' gewonnen worden van FK Cukaricki, de nummer drie van Servië van vorig seizoen. "Ik denk dat we ze op gaan rollen, joh, 0-4 of zo."

Return

Beerlaage zit nog tot zaterdag in Belgrado. "En dat is als ik het hier zo zie zeker de moeite waard. Dan kijk ik wel hoe ik terug ga. Dat is het mooie aan de trein." Zijn enige doel is volgende week donderdag weer in Enschede zijn. Dan wacht de return in De Grolsch Veste.
FC Twentesupporter Guus Beerlaage uit Hengelo over zijn trip naar Belgrado

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.