Nieuws

Veel natte pakken door 'Fiets 'm d'r in' tijdens Dedemsvaria: "Jaar geoefend"

Veel natte pakken door Fiets 'm d'r in levert tijdens Dedemsvaria
Veel natte pakken door Fiets 'm d'r in levert tijdens Dedemsvaria © RTV Oost
Met een fiets op een houten balk zo snel mogelijk aan de overkant komen om aan een bel te trekken. Het klinkt makkelijk, maar in de praktijk is dat het allerminst. Zo bewezen de deelnemers van Fiets 'm d'r in tijdens de Dedemsvaria Feestweek in Dedemsvaart.
Dinsdag zagen we al dat er dertig meter geslingerd moest worden aan een touw in Dedemsvaart om in de prijzen te vallen, gisteren moest het dus op de fiets. "We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk vallen, dat is toch wel het leukste", zei vrijwilliger Niek Wouda vooraf. En hij kreeg gelijk.
Veel deelnemers haalden de bel niet:
Veel natte pakken door 'Fiets 'm d'r in' tijdens Dedemsvaria
De een na de andere deelnemer kwam de eerste bocht niet voorbij. "Het was echt heel spannend", legt een jonge deelnemer uit. "Ik ben gegaan en dat was het belangrijkste. En het water was gelukkig niet zo koud."
Toch waren er ook wat deelnemers die de bel wél wisten te bereiken. "Ik ben op mijn BMX-fiets gegaan. Daar fiets ik elke dag op, dus ik had wel een kleine voorsprong", reageert de winnaar. "De lastigste delen zijn het begin, met het bochtje, maar ook het rechte stuk op het einde. Daar wiebelt de balk heel erg. Maar ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Nu weer een jaar oefenen voor de volgende editie", zegt hij met een knipoog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.