Justitie krijgt bewijs liquidatie Robert Voorhorst uit Zwolle niet rond

Het Openbaar Ministerie krijgt het bewijs niet rond om de liquidatie op de Zwolse kok Robert Voorhorst op te lossen. Hoewel vorig jaar december twee mannen zijn opgepakt, wordt beiden de moord op de kok niet ten laste gelegd.

Volgens de verdediging heeft het duo ook niets met die moord te maken. Aanvankelijk werd één van de twee verdachten wél in verband gebracht met de liquidatie, maar de beschuldiging is geschrapt. Desondanks laat Justitie weten dat zij deze man toch nog steeds als verdachte ziet in de liquidatiezaak. 

Verdachten hadden wel groot aantal wapens

In de rechtszaak tegen de twee mannen uit Dalfsen (39) en Harderwijk (45) werd duidelijk dat zij alleen verdacht worden van het bezit van een groot aantal wapens, waaronder onderdelen van een Kalasjnikov. Ook worden zij verdacht van diefstal of heling van twee auto's.

Verdachten kenden het slachtoffer

De afgelopen maanden zijn veel getuigen gehoord om de verdachten te kunnen linken aan de zaak. Vast staat wel dat de twee verdachte mannen het slachtoffer kenden. Verder onderzoek moet nu voor nieuw bewijs en eventueel een nieuwe rechtszaak zorgen. Een poging van de raadsman van het duo om hen voorlopig in afwachting van het proces op vrije voeten te krijgen, is mislukt. De rechtbank rekent de twee zwaar aan dat zij zware wapens in bezit hadden.

Deel dit artikel:

Reageren