Betaald voetbal

Uitsupporters na aanbrengen verstevigingen weer welkom bij Heracles: "We hebben nu het sterkste stadion van Nederland staan"

Erve Asito
Erve Asito © Orange Picture
Het Erve Asito kan voortaan weer volstromen. Diverse tribunes zijn de afgelopen tijd verstevigd en inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond. Dat zorgt er ook voor dat de beheersmaatregelen kunnen worden losgelaten.
Sinds maart moest er worden gezeten op de staantribunes en mochten er geen uitsupporters meer naar Almelo komen, nadat uit een onderzoek naar voren was gekomen dat sommige tribunes in de meest extreme gevallen niet meer aan de huidige normen voldeden. Na het aanbrengen van verstevigingen aan diverse tribune-elementen is dat wel weer het geval, meldt de naar de eerste divisie gedegradeerde club.

Weer volle bak

"De beheersmaatregelen zijn gelukkig verleden tijd. We hebben het stadion goed verstevigd en hebben nu misschien wel het sterkste stadion van Nederland staan. Dat betekent dat de ouderwetse sfeer weer terug kan komen. Het samen vieren van een doelpunt, springen, hossen, dansen en juichen. We kunnen weer volle bak", meldt algemeen directeur Rob Toussaint.
Ook supporters van bezoekende clubs kunnen weer tickets kopen om hun ploeg te steunen. "Uiteraard zijn uitsupporters weer welkom. Uiteindelijk is dat de gehele voetbalbeleving. Thuis- én uitsupporters in het stadion. Dat is toch altijd wat je nastreeft", zegt Rob Toussaint.

Norm Engeland en Duitsland

Heracles meldt verder dat niet alleen de noodzakelijke verstevigingen zijn aangebracht, maar dat er met het oog op de toekomst is gekeken naar een nieuwe norm: "Wij verwachten dat de norm aangepast gaat worden, dus we wilden het stadion alvast verstevigen tot het niveau dat ze in Duitsland en Engeland hanteren. Dat is nu volledig afgerond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.