Betaald voetbal

FC Twente doet uitstekende zaken in Belgrado en boekt gemakkelijke overwinning op Cukaricki

FC Twente heeft donderdagavond de terugkeer in Europa bekroond met een eenvoudige overwinning op het Servische Cukaricki. In Belgrado werd de nummer drie van Servië met 1-3 geklopt.
FC Twente, waar Rots de voorkeur kreeg boven Cerny, begon furieus aan de wedstrijd. Al na dertig seconden zette Smal met een splijtende pass Van Wolfswinkel alleen voor de doelman, maar die wist de poging van de spits te keren. Smal was vijf minuten later uit een vrije trap dichtbij, maar opnieuw stond Micovic in de weg en moest FC Twente genoegen nemen met een hoekschop.

Rots

Uit die hoekschop kwam FC Twente dan toch op voorsprong. De corner werd kort genomen, Misidjan had een puntgave voorzet in huis en Rots knikte knap binnen.
Het scheelde niet veel of het stond al snel weer gelijk. Hilgers speelde de bal kort terug en zag dat Unnerstall de bal nog net op tijd kon wegwerken. Diezelfde Hilgers was na een kwartier spelen belangrijk met een sterk blok en voorkwam daarmee dat Badamosi kon scoren.

Op rozen

Na een halfuur spelen verdubbelde FC Twente de score. Misidjan legde de bal na een goede actie vanaf de linkerkant terug en Vlap schoot beheerst raak: 0-2. Bijna was de wedstrijd al helemaal beslist, maar Micovic voorkwam met een uiterste krachtsinspanning dat Van Wolfswinkel zijn kopbal in het net belandde.
Vlak voor rust zaten de Tukkers wel helemaal op rozen. Brenet stoomde op en vond Van Wolfswinkel. De spits zette vervolgens Brenet alleen voor Micovic en de rechtsback maakte geen fout: 0-3. Aan de andere kant voorkwam Unnerstall met een knappe redding nog een Servische treffer.

Cukaricki doet wat terug

Ook na rust was Unnerstall een sta-in-de-weg voor Cukaricki. Een schot van oud-Zwollenaar Adzic werd knap met de voet gekeerd door de Duitser. Toch moest de Twentse-goalie na een uur spelen capituleren. Adzic legde de bal voor en Kovac kon vrij inschieten.
De ploeg van Ron Jans was slordig na rust en kwam tot weinig uitgespeelde kansen. Gescoord werd er dan ook niet meer in Belgrado, maar FC Twente kan met een goed gevoel toeleven naar de return in De Grolsch Veste volgende week.

FK Cukaricki - FC Twente 1-3

0-1 Daan Rots (7)
0-2 Michel Vlap (30)
0-3 Joshua Brenet (43)
1-3 Stefan Kovac (59)

Arbiter: Harald Lechner

Geel: Badamosi, Smal, Sadilek
FK Cukaricki: Micovic, Stevanovic, Drezgic (Kovacevic/57), Vujadinovic, Roganovic, Mijailovic, Docic (Adzic/46), Ivanovic (Lucic/46), Kovac, Ndiaye (Owusu), Badamosi (Spasojevic/83)
FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers (Pröpper/81), Pleguezuelo, Smal; Sadilek, Zerrouki (Kjolo/81), Vlap (Steijn/76); Rots (Tzolis/67), Van Wolfswinkel, Misidjan (Cerny/67)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.