Betaald voetbal

Jans tevreden met overwinning: "Europees een uitstekend resultaat"

FC Twente won gisteravond in Belgrado met 1-3 van FK Cukaricki. De Tukkers speelden een uitstekende eerste helft, maar vielen na rust ver terug. Trainer Ron Jans was vooral blij met het resultaat.
"Iedereen komt een beetje teleurgesteld binnen na de tweede helft, maar uiteindelijk staat er 1-3 en dat is Europees gezien een uitstekend resultaat. Maar er zat wel een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft."

Overhand

De ploeg van Jans begon goed aan het duel, want al binnen de minuut kon Van Wolfswinkel alleen op de Servische keeper af. Ook daarna waren de Tukkers de betere, zegt Jans: "We maken een prima goal uit een corner. We gaven zelf nog wel wat corners weg doordat we ballen niet goed verwerkten, maar daarna kregen we echt de overhand."
"We creëerden heel veel, waren effectief en dan sta je gewoon 3-0 voor bij rust. Zij kregen pas twee minuten voor rust de eerste kans, maar dan hebben we altijd nog Unnerstall", aldus de 63-jarige oefenmeester.

NEC

De trainer was tevreden met het resultaat, maar wil eerst toeleven naar het duel met NEC komende zondag. Hij wil dan ook niet te veel naar de return in De Grolsch Veste kijken. "Hartstikke mooi volgende week, maar de eerstkomende wedstrijd is altijd het belangrijkste. Het gaat nu om herstellen. Ik denk dat dit soort wedstrijden ons ook helpen om het langer vol te houden en sterker te worden."

Zerrouki

Ramiz Zerrouki liet gisteravond weten graag de stap naar Feyenoord te willen maken. Jans zou de middenvelder graag in Enschede willen houden, maar beseft ook dat hij zelf niet meer kan doen dan afwachten: "Als trainer zit je in de wachtkamer, want het gaat meer op clubniveau. Als Ramiz weggaat, zelfs voor de hoofdprijs, dan denk ik dat we eigenlijk verliezen", zegt Jans.
"Hij heeft zich zo goed ontwikkeld. Je moet zorgen dat je het geld wat je voor hem ontvangt ook gaat gebruiken voor een vervanger, maar die staat niet zomaar klaar in de paskamer", sluit de trainer af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.